Thursday, July 6, 2023

Gmail-codering | Hoe e-mail in Gmail te versleutelen?

 


Gmail heeft geen introductie nodig, aangezien veel gebruikers over de hele wereld het hebben gebruikt of gebruiken. Vanaf dit moment staat Gmail op de tweede plaats in de wereld voor het gebruik van e-mailclients. Miljoenen bedrijven betalen voor Google Workspace. Onder deze bedrijven bevinden zich veel gereguleerde sectoren die een veilige e-mail nodig hebben om aan de eisen te voldoen.

Als u echter een bedrijf heeft dat een Google Workspace Gmail-account gebruikt, zijn er nog steeds manieren om uw berichten te versleutelen. Welnu, om u te helpen, volgen hier de stappen om u te laten zien hoe u uw e-mail in Gmail versleutelt.

Methoden voor het versleutelen van e-mail in Gmail

1. Gebruik Gmail in vertrouwelijke modus

Google heeft onlangs de vertrouwelijke modus van Gmail gelanceerd waarmee gebruikers persoonlijke e-mails kunnen verzenden en openen. Gebruikers kunnen de vertrouwelijke modus inschakelen in de rechterbenedenhoek van het ontwerpvenster. Dit geeft afzenders een paar opties:

  1. Stel een vervaldatum in zodat de verzonden e-mail slechts voor een bepaalde periode kan worden gelezen
  2. Een sms-wachtwoord vereisen om e-mail te lezen
  3. Schakel kopiëren, plakken, downloaden, afdrukken en doorsturen van e-mail uit
Door de bovenstaande manieren te volgen, kunt u e-mails in Gmail coderen.

2. Schakel S/MIME in voor Google Workspace

S/MIME (Multipurpose/Secure Internet Mail Extensions) ondersteunt Gmail-versleuteling tijdens de verzending en helpt uw uitgaande e-mails waar mogelijk te versleutelen. Maar er is een mogelijkheid: voor S MIME-codering om te werken.

Zorg er in dit geval voor dat zowel de afzender als de ontvanger dit moeten hebben ingeschakeld. Zodra S/MIME is geactiveerd, moeten zowel de afzender als de ontvanger informatie uitwisselen, de zogenaamde "sleutels", om zichzelf uniek te identificeren.

Als je alles op orde hebt, kun je S/MIME gebruiken om versleutelde berichten te versturen met de volgende eenvoudige stappen:

  1. Stel een bericht op zoals gewoonlijk.
  2. Voeg een ontvanger toe.
  3. Rechts van de ontvanger bevindt zich een hangslotsymbool. Het pictogram kan variëren afhankelijk van het coderingsniveau dat door de ontvanger wordt ondersteund.
  4. Als u een bericht naar ontvangers stuurt, geeft het symbool de laagste coderingscapaciteit aan op basis van het coderingsniveau.
  5. Klik op het hangslot en vervolgens op "Toon details" om de S/MIME-instellingen te wijzigen of meer informatie te krijgen over het coderingsniveau van uw ontvanger.
  6. Om te controleren of een ontvangen bericht is versleuteld, zijn er nog een paar stappen die u moet volgen:
  7. Open het e-mailbericht.
  8. Klik op de pijl-omlaag rechts van de ontvangerslijst.
  9. Kijk naar het gekleurde hangslot om het coderingsniveau van het verzonden bericht te bepalen.
S/MIME-coderingsniveaus

Het Gmail-coderingsniveau wordt weergegeven door drie kleuren: groen, grijs en rood.

  1. Groen betekent S / MIME Enhanced Encryption beschermt uw informatie. De ontvanger kan de e-mail ontsleutelen door simpelweg de privésleutel te gebruiken.
  2. Grijs betekent dat de e-mail alleen met TLS-codering is verzonden. Dit betekent dat het bericht van de ene server naar de andere was beveiligd; TLS (Transport Layer Security) werkt echter alleen als de zender en de ontvanger TLS ondersteunen.
  3. Rood betekent dat er helemaal geen codering was. Probeer in dit geval geen persoonlijk identificeerbare informatie te verzenden totdat u uw e-mail veilig kunt versleutelen.
3. Gebruik beveiligde Gmail

Gmail beveiligen om e-mail in Gmail effectief te versleutelen, is een geweldige manier. Vernieuw na installatie vanuit de Chrome Web Store uw Gmail-pagina om de extensie in te schakelen en zo leert u hoe u e-mail versleutelt in de Gmail-app.

U kunt zien of de extensie werkt door een vergrendelknop naast de knop Maken te zien.

Om een gecodeerde e-mail in Gmail te schrijven, klikt u op de vergrendelknop. Houd er echter rekening mee dat u op dit kleine pictogram moet klikken; anders verzendt u vertrouwelijke informatie via niet-versleutelde e-mail.

Als u op het hangslot klikt, ziet u twee verschillende wijzigingen:

  1. Het woord 'Beveiligd' wordt weergegeven in de koptekst met een hangslotsymbool naast 'Nieuw bericht'.
  2. De knop 'Verzenden' verandert dan in 'Versleuteling verzenden'.

Dan klik je toch. Nu u "Send Encryption" hebt aangesloten, is uw werk nog niet voltooid. Verder verschijnt er een pop-upvenster waarin u wordt gevraagd een wachtwoord in te voeren dat de ontvanger nodig heeft om de e-mail te decoderen. U moet uw wachtwoord vervolgens handmatig aan uw ontvanger verstrekken, aangezien deze alleen de wachtwoordinformatie met de e-mail ontvangt.

Secure Gmail maakt end-to-end encryptie eenvoudig, maar de ontvanger heeft ook de Secure Gmail-extensie nodig om de e-mail te decoderen. U kunt Secure Gmail gebruiken met een Google Chrome-browser. Voor ontvangers die op hun laptop of smartphone een andere browser gebruiken, is het moeilijk of onmogelijk om toegang te krijgen tot de e-mails.

4. Versleutel uw Gmail via Firefox

Als u Google Chrome niet als uw primaire internetbrowser voor Gmail-codering gebruikt, kunt u uw e-mails nog steeds coderen met Firefox. Voeg de Encrypted Communication Firefox-extensie toe en ga verder met het herstarten van uw browser om deze te activeren.

Uw e-mail in Gmail versleutelen met deze Firefox-extensie:

  1. Stel een e-mail op
  2. Klik met de rechtermuisknop en selecteer 'Communicatie versleutelen'.
  3. Voer een wachtwoord in en selecteer "OK".
Stappen om te zien of uw e-mail wordt versleuteld

Nadat je je e-mail hebt versleuteld, kun je eenvoudig controleren of deze wordt versleuteld. Volg deze stappen om het te controleren.

  • Begin zoals gewoonlijk met het typen van uw e-mail. Voer nu de naam van de ontvanger in het veld 'Aan' in.
  • U ziet een slotpictogram aan de rechterkant van de naam van de ontvanger. Dit pictogram toont het coderingsniveau dat de ontvanger heeft bij zijn e-mailprovider.
  • Door dit slot te kiezen, kunt u uw S/MIME-instellingen wijzigen en ook meer kennis opdoen over het coderingsniveau van uw ontvanger.
Het proces om te controleren of de versleutelde e-mail is ontvangen

Om te controleren of de versleutelde e-mail is ontvangen, opent u de e-mail die u hebt ontvangen. Volg nu de onderstaande stappen.

  • Gebruikers van Android-apparaten moeten 'Details bekijken' selecteren. Kies vervolgens 'Beveiligingsdetails bekijken'.
  • iPhone-gebruikers moeten op 'Details bekijken' klikken.
  • Er verschijnt een gekleurd pictogram, waarmee u het coderingsniveau kunt zien dat de afzender van de e-mail heeft gebruikt.
  1. Het pictogram met een plusteken is de verbeterde S/MIME-codering. Het is het maximale coderingsniveau. Het bericht kan alleen worden ontsleuteld en bekeken door degenen met een geschikte privésleutel.
  2.   Het grijsgekleurde pictogram met een klein gaatje in het midden is de standaard- of TLS-codering (Transport Layer Security). Het is een standaard wanneer de e-mailservice niet compatibel is met S/MIME.
  3. Het rode pictogram met een schuine lijn in het midden geeft aan dat de e-mail niet versleuteld is.
laatste woorden

Nu u een duidelijk idee heeft over het versleutelen van e-mail in Gmail, volgt u elke stap nauwkeurig en versleutelt u eenvoudig e-mails in Gmail. Als u bijna geen tijd meer heeft of merkt dat het bovenstaande proces vervelend is, ga dan verder met snelle hulp.

Door op internet te surfen, krijgt u effectieve e-mailondersteuning om e-mail in Gmail te versleutelen. De professionals van Gmail Bellen helpen u met de best mogelijke oplossing zonder uw tijd te verspillen.

​​​​​​​We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Belgie U kunt contact met ons opnemen via Instagram Nummer.

No comments:

Post a Comment