Tuesday, April 11, 2023

FACEBOOK BIEDT GEZICHTSHERKENNING AAN ALLE GEBRUIKERS

FACEBOOK BIEDT GEZICHTSHERKENNING AAN ALLE GEBRUIKERS 


Facebook, de gigant van sociale netwerken, introduceerde de functie van gezichtsherkenning voor het eerst in december 2017. Nu is deze functie uitgerold voor al zijn gebruikers. Het bedrijf heeft echter gezegd dat deze mogelijkheid uitgeschakeld blijft totdat de gebruiker ervoor kiest. Dit betekent dat Facebook een persoon niet op de hoogte zal stellen van het feit dat zijn foto door iemand op internet is gebruikt of getagd, tenzij hij toestemming heeft gegeven voor het gebruik van deze functie van gezichtsherkenning. Als u een regelmatige gebruiker bent, kunt u contact opnemen met Facebook Bellen Nederland om uw twijfels op te helderen.

In december 2017 bood Facebook deze functie aan enkele van zijn gebruikers aan. Maar nu is gezichtsherkenning aangeboden aan alle bestaande en nieuwe gebruikers van Facebook. Personen die deze functie niet in hun account hebben, krijgen een nieuwsmelding van het bedrijf over de introductie ervan. Ze krijgen ook de optie om het aan te zetten of niet.

Gezichtsherkenning is een technologie die Facebook gebruikt om zijn klanten te waarschuwen wanneer het gezicht van de klant door het bedrijf op Facebook of elders wordt gedetecteerd. Het maakt niet uit of deze foto is getagd of niet. Deze technologie kan handig zijn in gevallen waarin iemand de foto van een andere persoon probeert te gebruiken om zijn profielfoto te maken. De ondersteuningsdienst van Facebook is druk bezig geweest om zijn gebruikers over deze functie te informeren.

In het recente verleden ontving Facebook klachten van klanten die zeiden dat ze zich ongemakkelijk voelden vanwege deze technologie. Ze zeiden dat hun aanwezigheid op school, een concert of een openbare plaats gemakkelijk kon worden geverifieerd door middel van gezichtsdetectie. In feite doken gevallen op van de politie van veel steden die deze technologie gebruikten in de media, wat suggereerde dat ze het deden in de hoop daders in strafzaken te pakken te krijgen. Het zal je misschien verbazen dat in sommige steden, zoals Oakland en San Francisco, afdelingen, waaronder de politie, de technologie van gezichtsdetectie niet mogen gebruiken. Dit is gedaan door de autoriteiten om controle te houden over het toezicht door de overheid.

Gezichtsherkenning is zelfs een technologie die onlangs zelfs Facebook in de problemen heeft gebracht. In een class action-rechtszaak die tegen Facebook is aangespannen bij een rechtbank in Illinois; het bedrijf werd beschuldigd van het verzamelen van biometrische gegevens van zijn klanten zonder hun toestemming te krijgen. Gebruikers zeiden dat Facebook de technologie van gezichtsherkenning gebruikte om op onwettige wijze biometrische gegevens te verzamelen. Illinois is toevallig een van de staten waar bedrijven wettelijk verplicht zijn om voorafgaande toestemming van hun klanten te verkrijgen voordat ze biometrische gegevens verzamelen.

Als u een van degenen bent die zich zorgen blijft maken over hun privacy, kan deze functie van gezichtsherkenning nuttig voor u zijn. In dit tijdperk van cybercriminaliteit en fraude wordt u door Facebook op de hoogte gebracht zodra iemand uw foto ergens op internet uploadt, met of zonder uw toestemming. Je hebt de mogelijkheid om jezelf op de foto te taggen of te vragen om de foto te verwijderen als dit niet gepast is. Natuurlijk moet je deze functie eerst inschakelen in je Facebook-account.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Belgie U kunt contact met ons opnemen via Instagram Nummer.

No comments:

Post a Comment