Monday, January 2, 2023

Instagram is groter dan Twitter: wat is beter voor marketing?

 


Twitter en Instagram zijn heel verschillende sociale netwerken, maar ze hebben één ding gemeen; een vergelijkbaar aantal maandelijks actieve gebruikers. In dit geval is het grote nieuws deze maand dat Instagram 300 miljoen maandelijkse actieven bereikte, en dat overtreft het aantal Twitter-berichten, namelijk 284 miljoen.

Dit is een groot probleem voor sommige mensen, en een reden tot twist voor anderen. Laten we eerst eens kijken naar de verschillende soorten gebruikers die elk platform bewonen.

Twitter heeft een kleiner aantal maandelijkse actieve gebruikers, met een relatief kleine 16 miljoen mensen. Hoewel 16 miljoen niets is om te spotten, is het nog steeds relatief klein, vooral vergeleken met de maandelijkse actieven op Facebook, die in totaal 1.350 miljoen of 1,3 miljard bedragen.

Twitter-gebruikers zijn over het algemeen zware, actieve mensen. Twitter is niet vriendelijk voor nieuwkomers of informele gebruikers; als je niet tientallen keren per dag post, wordt je grotendeels over het hoofd gezien. Er is een speciale gimmick of een hoog volume voor nodig om succes te behalen op Twitter.

De hele gimmick van Twitter, zoals iedereen inmiddels weet, is de limiet van 140 tekens voor berichten. Het idee is om alles wat je wilt zeggen in een paar woorden samen te vatten, zodat het kort, punctueel en gemakkelijk te verteren is. Het probleem hiermee is dat de meeste mensen, als ze meer te zeggen hebben, gewoon zinnen posten die tussen woorden zijn afgebroken, soms genummerd met een (1/4) of zoiets om aan te geven hoeveel tweets achter elkaar gaan.

Instagram is een heel ander soort sociaal netwerk. Om te beginnen, hoewel het je berichten niet zo strikt beperkt, is het gebaseerd op een heel ander type inhoud; afbeeldingen. De basis voor Instagram is een mobiele app. Het idee is dat je foto's maakt met je telefoon, ze door de basisfilters laat lopen die Instagram beschikbaar stelt, een korte beschrijving schrijft en ze post.

Hoewel Instagram het zo moeilijk mogelijk heeft gemaakt om het platform via desktop te gebruiken, gebruiken de meeste bedrijven natuurlijk nog steeds desktops om het werk te doen. Ze gebruiken een uploadservice van een derde partij of sturen afbeeldingen gewoon naar hun telefoons zodra ze tot in de perfectie zijn bewerkt.

Instagram richt zich meer op een jonger, informeel publiek, vooral degenen die meer visueel ingesteld zijn. Het heeft ook een van de hoogste betrokkenheidspercentages op elk sociaal netwerk, met een zeer ruime marge.

Dit in vergelijking met Twitter, dat een veel ouder publiek heeft. Twitter heeft ook een groot aantal professionals in verschillende sectoren, van CEO's en topmanagers tot sport- en filmsterren, tot politici en sociale activisten. In feite is Twitter een knooppunt waarlangs veel sociale rechtvaardigheidsbewegingen de afgelopen jaren actief zijn geweest.

Wat is beter voor marketing?

De vraag die in de titel wordt gesteld, moet immers in het artikel worden beantwoord. Dus welke zou jij kiezen? Eerlijk gezegd, als je er maar één zou moeten kiezen, is dat op dit moment een moeilijke keuze. Gelukkig is het eenvoudig genoeg om ze allebei te kiezen.

Twitter voor marketing is moeilijk. Je moet concurreren met een absolute vloedgolf aan content die op een bepaald moment wordt gepost, en Twitter beheert de ervaring van de gebruiker niet op dezelfde manier als Facebook. Sterker nog, berichten worden grotendeels in chronologische volgorde weergegeven; als je te laat of te vroeg post, mis je je publiek volledig.

Marketing via Twitter vereist ook een lichte aanraking. Als je constant schaamteloze advertorial-berichten plaatst, zal niemand je volgen. Het is zelfs erger dan Facebook, waar je op zijn minst een basismarketing-CTA kunt toevoegen aan een langer bericht over een ander algemeen onderwerp. Op Twitter heb je maar één zin om je punt te maken en kun je een marketingboodschap niet verbergen.

Twitter heeft het voordeel van een aantal potentieel zeer krachtige doelgroepen. Mocht je de aandacht trekken van een van de eerder genoemde beroemdheden, dan kun je ineens je boodschap voor miljoenen mensen laten brengen. Er zijn geen krachtige gebruikers die zo krachtig zijn op Instagram, althans nog niet.

Twitter heeft ook het voordeel van hashtags, een unieke Twitter-functie. Andere sites hebben ze geïmplementeerd, in voor- en tegenspoed, maar ze werken het beste op hun oorspronkelijke huis. U kunt een hashtag maken of deelnemen aan de discussies die in een hashtag plaatsvinden.

Twitter heeft één groot nadeel; het is ongelooflijk gemakkelijk om op het verkeerde moment het verkeerde te zeggen en je hele bedrijf naar de knoppen te laten gaan. Fouten die op Twitter worden uitgezonden, worden voor altijd uitgezonden, zelfs als u de tweet verwijdert.

Instagram is een beetje anders. Om te beginnen is het een toevluchtsoord geworden voor bepaalde soorten marketeers. Kijk, Instagram heeft een paar opties waarmee het details kan opnemen die er een etalage van maken. U kunt zelfs afbeeldingen van uw producten gebruiken als verkooppagina's om gebruikers direct te converteren. U hoeft ze niet door te verwijzen naar uw etalage en uw eigen conversieproces.

Aan de andere kant heeft Instagram een bedrijf nodig dat zich kan richten op een jonger publiek. De typische Instagram-gebruiker is jong, dus uw bedrijf dat industriële tandwielen verkoopt aan fabrikanten van widgets, zal geen klanten op het platform vinden.

Instagram heeft wel een belangrijke barrière, namelijk dat de site moeilijk te gebruiken is zonder rechtstreeks via een smartphone te gaan. Er is geen echte API waarmee services van derden, zoals HootSuite of Buffer, voor u op de site kunnen posten. U moet services van derden gebruiken die uw gebruikersnaam en wachtwoord gebruiken en letterlijk hun eigen mobiele apparaten gebruiken om uw doorgestuurde berichten voor u te plaatsen.

Instagram-betrokkenheid is, zoals eerder vermeld, waanzinnig hoog. Als je op zoek bent naar een diepe connectie met je fans, dan is dat de plek om die te krijgen, en je kunt er maar beter snel bij zijn. Het nieuws over hun betrokkenheidspercentages brak in april uit en heeft zich sindsdien verspreid. Marketeers overspoelen de markt en vroeg of laat zullen gebruikers zich afwenden. Het is nog steeds een beetje een gouden kans, maar alleen als je in de juiste niches zit.

Welke moet je kiezen? Twitter, met de netwerken van professionals en supersterren, of Instagram, met een hoge betrokkenheid onder tieners? Hoewel het grotendeels afhangt van je ideale doelgroep, kan het geen kwaad om op beide fronten te opereren. Neem bij twijfel contact met ons op Instagram Bellen Nederland.

We bieden ook technische ondersteuning voor Instagram Belgie U kunt contact met ons opnemen via Instagram Nummer.

No comments:

Post a Comment